Šijeme roušky pro ORP Vimperk

Spolek Slunečnice nabízí šití jednoduchých látkových roušek zdarma pro území ORP Vimperk, jako první ochranu potřebným. Denní kapacita je max. 100 ks. V případě zájmu prosím pište na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

SPOLEK  SLUNEČNICE DOČASNĚ UZAVŘEN

Opět vystavujeme naše obrázky

Přijďte se podívat na výstavu našich obrázků do Kavárny Ve Skále ve Vimperku.

Trpělivostí se zmůže všechno

Práce Ilonky na hrnčířském kruhu a její výsledek

Pokračujeme v projektu s názvem Božena Němcová

Oznámení o uzavření provozu sociální služby

V pondělí 16.3.2020 bude provoz sociální služby Spolku Slunečnice uzavřen na základě oznámení Městské správy domů a bytů s.r.o. Vimperk.

Tento den bude v objektu probíhat oprava rozvodu vody – bude odstavena dodávka vody.

Oznámení

Výstava v Galerii U šaška

Naši uživatelé na výstavě v Galerii U šaška: téma Móda 19. a 20. století

Sbírka na svozový automobil pokračuje Spolku Slunečnice ve Vimperku pokračuje

Naše sociální služba pomáhá osobám se zdravotním a mentálním postižením a umožňuje jim začlenit se do společnosti a prostřednictvím nabytých dovedností v rámci sociálně terapeutických činností získat pocit užitečnosti a plnohodnotného života.

Pomozte nám zasláním finančního daru na zvláštní bankovní účet a získat automobil, který bude usnadňovat provoz naší sociální služby sociálně terapeutické dílny.

Finanční dar je možné poslat na transparentní bankovní účet (Transparentní bankovní účet je účet, do kterého může nahlížet veřejnost, založený u Moneta Money Bank) č.ú.: 233026500/0600

Na poskytnutí finančního daru na sbírkový účet vám vystavíme darovací smlouvu

a vy si tím můžete snížit svůj základ daně dle zákona o daních z příjmů.

Dále lze přispět do zapečetěné pokladničky, která je umístěna přímo v obchodě Spolku Slunečnice.

Další putovní pokladnička bude použita při různých akcích našeho spolku (informace o umístění putovní pokladničky bude vždy zveřejněno na sociálních sítích spolku)

Oznámení o konání veřejné sbírky splňuje náležitosti podle ust.§ 5 odt. 1 a 2 zákona č. 117/2001 Sb. o veřejných sbírkách. Více informací o sbírce na tel: 606 610 585, 774 966 533

Děkujeme všem dárcům

Spolek Slunečnice, IČ: 03467554

1. máje č. p. 74, 385 01 Vimperk e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., web: spolekslunecnice.cz, FB: Spolek Slunečnice Vimperk

Božena Němcová

Dnes je to 200 let, co se ve Vídni narodila jedna z našich nejznámějších spisovatelek Božena Němcová. I my ve Slunečnici se teď jejím dílem zabýváme. Na keramické dílně vytváříme postavy z jejich pohádek- např. Čert a Káča, Jeníček a Mařenka, princezna Krasomila a Maruška z pohádky O dvanácti měsíčkách. Také máme každý týden otázky týkající se Boženy Němcové na nástěnce.  Převážně se věnujeme cvičení divadelního představení – Sůl nad zlato. K tomu si vyrábíme kulisy a různé rekvizity. Celé toto období máme tedy tematicky sladěné. Výsledkem našeho projektu budou tedy výstavy, ukázky naší práce a divadelní představení.

Dobytí Severního pólu

Ve Slunečnici ve čtvrtek zahráli naši uživatelé  - naši nadšení herci – nacvičené užasné divadelní představení – DOBYTÍ SEVERNÍHO PÓLU. Pravidelně každý týden již v minulém roce se věnovali nácviku této hry. A i přes velkou trému nám všem ukázali svůj herecký talent. Odměnou jim nebyl pouze potlesk a pochvala diváků, ale i odměna v podobě vynikajících zákusků od paní Majerové. Byli jste skvělí!