Přejeme všem krásné Velikonoce!

Cvičíme s Janou

Díky výtěžku charitativní prodejní akce Christmas Stella schines, o které jsme vás již informovali, probíhají pravidelně ve Slunečnici rehabilitační cvičení. Tímto zdravíme a posíláme díky Jítě a Rádě – spoluorganizátorkám této prodejní akce.

Každý týden cvičíme s Janou Kolmanovou metodu terapeutky  Ludmily Mojžíšové, která se zabývala bolestmi páteře. Cvičení s Janou nám opravdu protáhne naše těla.

Jak jsme oslavili Velikonoce

Ve Slunečnici se proměnily dílny na oslavu jarních svátků – na oslavu Velikonoc. Celý den byl pro nás velikonoční. Upekli jsme si tradiční mazance, obarvili vajíčka v cibulových slupkách, shlédli prezentaci na interaktivní tabuli. Dozvěděli jsme se o zvycích a tradicích, no prostě jsme si den užili a nakonec si i zazpívali...

Dubnové výstavy

Spolek Slunečnice v měsíci dubnu prezentuje velikonoční výrobky na různých místech ve Vimperku a jeho okolí. Kde můžete naše výstavy vidět?

• v Kavárně Ve Skále ve Vimperku
  • v Hotelu Zlatá Hvězda ve Vimperku
  • v Kavárně a galerii Happy Coffee
  • v Obecní knihovně Zdíkov

Nové obrázky

Po vyzdobení chodby Odboru sociálních věcí ve Vimperku našimi obrázky jsme se vrhli na malování dalších obrázků. Chtěli jsme si nově vyzdobit i náš spolek. Na obrázcích jsme pracovali dlouho, za to si myslíme, že se nám opět povedly. Samozřejmě nechybí ani obrázky s velikonoční tematikou.

Jarní workshop ve Slunečnici

V pondělí jsme společně ve Slunečnici uskutečnili jarní workshop. Průběh této aktivity a jeho výsledek můžete vidět na našich fotografiích.

Andersenova noc ve Slunečnici

V pátek dne 29. 3. 2019 jsme v 18.30 hod. ve Spolku Slunečnice přivítali dětské čtenáře knihovny ve Vimperku, které doprovázela paní ředitelka Buryánová s třemi knihovnicemi.

Skupinku asi 20 dětí jsme provedli výrobou zahradní keramiky, a také jsme je obeznámili s činností naší sociálně terapeutické dílny.

Velký zájem ze strany malých čtenářů nás mile překvapil.

Zahradní totemy

Opět jsme se přesvědčili o šikovnosti našich uživatelů. Usilovně se pustili společně do výroby totemu. Do totemu, který si sami poskládají s vlastní fantazií,  sami si zvolí výšku i složení.

Totem velmi dobře vypadá  venku na zahradě i na terase či v interiéru. Nevěříte? Přijďte se k nám přesvědčit...

Naše nová keramika

Jaro se blíží, i když zima ještě ukazuje svou sílu. My ve Slunečnici ho přivoláváme naší novou keramikou. Máte rádi levandule, kopretiny či naši klasiku - bílé jednoduché kytičky? U nás si vybere každý. Určitě se přijďte za námi podívat, rádi Vás přivítáme laughing

Výstava J. A. Komenského

Tento týden jsme navštívili výstavu ve vimperské knihovně „Odkaz J. A. Komenského – vzdělání pro všechny“. Než jsme se vypravili na výstavu, tak jsme si udělali malou přednášku o J. A. Komenském – o jeho životě a díle.

Výstava se nám všem moc líbila, byla zde spousta fotografií, povídání a citátů.

Divadlo Pavla Trávníčka

Na další pondělní odpoledne a večer jsme měli opět skvělý plán. Společná večeře v restauraci Hamajda, příjemné posezení a nakonec divadelní komedie v Cihelně. Večer plný humoru nám nabídlo pražské Divadlo Pavla Trávníčka v představení Sborovna.

Masopust a jeho malá oslava ve Slunečnici

Naše výrobky na Kvildě

Naše výrobky můžete shlédnout a zakoupit nově v obci Kvilda – obchod – Sport 11 Šumava. Tímto děkujeme paní Stanislavě Fritzové za naši spolupráci.

Večerní pobavení

Pondělní podvečer jsme si zpříjemnili společnou večeří v hotelu Zlatá hvězda a potom vyrazili do Měks na pikantní divadelní komedii pražského Divadla Bez Hranic - Na Vánoce budu gay. Celé představení jsme si užili a vesele se bavili.

Výstava Ozvěny slatí

Na zajímavou a originální výstavu  Jana Chaloupka - Ozvěny slatí - jsme společně vyrazili do výstavní galerie HappyCoffee. Obrazy inspirovány šumavskou přírodou pro nás byly zcela netradiční a velmi zajímavé. Tuto návštěvu jsme ukončili malým pohoštěním v místní kavárně.

Nová výzdoba na sociálním odboru

Od ledna jsme pracovali na nových obrázcích, které ode dneška zdobí chodbu Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Vimperk. Jak jsme malovali a obrázky instalovali vidíte na fotografiích.

Přivoláváme jaro

Jaro se již blíží a my se věnujeme výrobě nového keramického zboží. Vytváříme, burelujeme, glazujeme.... Přijďte se za námi určitě podívat.

Finanční sponzorský dar

Děkujeme za finanční sponzorský dar Spolku Slunečnice nejmenované osobě z Vimperka, za který byla pořízena nová keramická vypalovací pec.

Rozroste se knihovna o nové čtenáře?

V úterý 12. února 2019 jsme byli na exkurzi v místní veřejné knihovně. Knihovnou nás provedla vedoucí paní Burianová. Byla super, díky!

VAVI, díky!

Rodinná firma z Vimperka zaměřená na výrobu pánských a dámských košil nám věnovala sponzorský dar ve formě desítek metrů různobarevných látek.

Naši uživatelé nelenili a okamžitě začali stříhat a vytvářet krásné barevné vpichované věnečky, které jsou již připraveny u nás k prodeji.

Život pod vodou

Na čtvrtek si pro nás Petra a Míra z Fakulty rybářství a ochrany vod JU, Mevpis Vodňany připravili besedu s názvem „Život pod vodou“. Zábavným a interaktivním způsobem jsme získali nové informace o různých vodních živočiších. Ukázka živých raků a jeseterů, ale i naše proměna v kouzelníky, byla pro nás velice zábavná a zajímavá.

Petro a Míro, děkujeme!

Poděkování Spolku Slunečnice Vimperk

Obrovské poděkování posílá Spolek Slunečnice do Prachatic, konkrétně organizátorkám charitativní prodejní akce Christmas Stella schines, která se konala dne 15.12.2018 v kavárně Nebe v Prachaticích.

Charitativní akci vymyslela malá Stella Hauptmanová, která se před více než rokem rozhodla podpořit lidičky, kteří mají život ztížený handicapem nebo jiným sociálním znevýhodněním.

Naše nezisková organizace byla vylosována jako jedna z podpořených organizací druhého ročníku této charitativní akce. Spolek Slunečnice byl do této předvánoční akce zařazen díky spoluorganizátorkám Radmile Kušnirikové a Jitce Nachlingerové.

Akce byla velice úspěšná, Kavárnu Nebe navštívilo a celou akci podpořilo obrovské množství lidiček, kteří ani v této uspěchané době nejsou lhostejní k nelehkému osudu lidí s handicapem.

Z výtěžku byl Spolek Slunečnice podpořen nemalou částkou 25.320,- Kč, která bude použita na fyzioterapii a rehabilitaci uživatelů s mentálním, zdravotním a kombinovaným postižením.

Děkujeme za podporu všem, kdo se na akci podíleli a hlavně těm, kteří jí podpořili.

Padá, a padá...

I přes to, že venku mrzne a padá sníh, tak už se nemůžeme dočkat jara a snažíme se ho přivolávat všelijakými způsoby, jako např. výrobou jarních věnců, velmi zajímavou technikou, a nebo prací na keramické dílně, kde vyrábíme nejrůznější jarní keramiku od květin až po beránky…. Jestli vám je zima, přijďte nasát trochu toho prvního sluníčka k nám do spolku. wink

Začal nový rok

Nový rok jsme zahájili nejen výměnou kalendářů. Postupně jsme uklidili celou vánoční výzdobu, kterou nahradila výzdoba se zimní tématikou.

Pokračujeme v práci s keramickou hlínou, vyzkoušeli jsme novou techniku výrobu pestrobarevných bambulí z vlny, malujeme obrázky na výzdobu spolku.

Prostě nezahálíme a opět tvoříme...