Finanční sponzorský dar

Děkujeme za finanční sponzorský dar Spolku Slunečnice nejmenované osobě z Vimperka, za který byla pořízena nová keramická vypalovací pec.

Rozroste se knihovna o nové čtenáře?

V úterý 12. února 2019 jsme byli na exkurzi v místní veřejné knihovně. Knihovnou nás provedla vedoucí paní Burianová. Byla super, díky!

VAVI, díky!

Rodinná firma z Vimperka zaměřená na výrobu pánských a dámských košil nám věnovala sponzorský dar ve formě desítek metrů různobarevných látek.

Naši uživatelé nelenili a okamžitě začali stříhat a vytvářet krásné barevné vpichované věnečky, které jsou již připraveny u nás k prodeji.

Život pod vodou

Na čtvrtek si pro nás Petra a Míra z Fakulty rybářství a ochrany vod JU, Mevpis Vodňany připravili besedu s názvem „Život pod vodou“. Zábavným a interaktivním způsobem jsme získali nové informace o různých vodních živočiších. Ukázka živých raků a jeseterů, ale i naše proměna v kouzelníky, byla pro nás velice zábavná a zajímavá.

Petro a Míro, děkujeme!

Poděkování Spolku Slunečnice Vimperk

Obrovské poděkování posílá Spolek Slunečnice do Prachatic, konkrétně organizátorkám charitativní prodejní akce Christmas Stella schines, která se konala dne 15.12.2018 v kavárně Nebe v Prachaticích.

Charitativní akci vymyslela malá Stella Hauptmanová, která se před více než rokem rozhodla podpořit lidičky, kteří mají život ztížený handicapem nebo jiným sociálním znevýhodněním.

Naše nezisková organizace byla vylosována jako jedna z podpořených organizací druhého ročníku této charitativní akce. Spolek Slunečnice byl do této předvánoční akce zařazen díky spoluorganizátorkám Radmile Kušnirikové a Jitce Nachlingerové.

Akce byla velice úspěšná, Kavárnu Nebe navštívilo a celou akci podpořilo obrovské množství lidiček, kteří ani v této uspěchané době nejsou lhostejní k nelehkému osudu lidí s handicapem.

Z výtěžku byl Spolek Slunečnice podpořen nemalou částkou 25.320,- Kč, která bude použita na fyzioterapii a rehabilitaci uživatelů s mentálním, zdravotním a kombinovaným postižením.

Děkujeme za podporu všem, kdo se na akci podíleli a hlavně těm, kteří jí podpořili.

Padá, a padá...

I přes to, že venku mrzne a padá sníh, tak už se nemůžeme dočkat jara a snažíme se ho přivolávat všelijakými způsoby, jako např. výrobou jarních věnců, velmi zajímavou technikou, a nebo prací na keramické dílně, kde vyrábíme nejrůznější jarní keramiku od květin až po beránky…. Jestli vám je zima, přijďte nasát trochu toho prvního sluníčka k nám do spolku. wink

Začal nový rok

Nový rok jsme zahájili nejen výměnou kalendářů. Postupně jsme uklidili celou vánoční výzdobu, kterou nahradila výzdoba se zimní tématikou.

Pokračujeme v práci s keramickou hlínou, vyzkoušeli jsme novou techniku výrobu pestrobarevných bambulí z vlny, malujeme obrázky na výzdobu spolku.

Prostě nezahálíme a opět tvoříme...