Pletení bez jehlic

Pletení bez jehlic je hračka, a ty krásné polštáře…

Naše malé loutkové divadlo

V posledních týdnech jsme se také věnovali loutkovému divadlu - vyráběli jsme loutky, kulisu a pak jsme si krátké divadlo zahráli.

Pořád máme plné hlavy nápadů

Plstění, vypalování do dřeva, pletení papírových krabiček, drhání, quiling, vylevaní svíček.... Prostě pořád máme plné hlavy nápadů a tvoření je naše radost.

Máme nový projekt - parafínové svíčky

Máme nový projekt - parafínové svíčky s dřevěným knotem a sušenými květy. Podzim klepe na dveře, a tak tyto svíčky Vám zpříjemní chladné dny.

Středeční výlet, tentokrát směr Stožec

Výlet na Vodník ve Vimperku

Zase jeden zasloužený výlet. Tentokrát kemp na Vodníku ve Vimperku.

Přestěhovali jsme náš Obchůdek

Ahoj, lidičky. Jen pro informaci, že jsme náš Obchůdek přestěhovali do ulice 1.máje č.p.74 ve Vimperku. Naše vlastnoručně vyrobené výrobky najdete v přízemí a to přímo pod naším Spolkem. Jsme tu pro vás od pondělí do pátku v čase 8.30 - 16.30hod. Těšíme se na vaši návštěvu a všem přejeme krásné letní a pohodové dny.

Prázdninový výlet na zámek Kratochvíle

Ukázka výcviku psů

Děkujeme Jihočeské záchranné brigádě kynologů za ukázku výcviku psů pod vedením Petry Kučerové.

Naše červnové aktivity

Mezi další naše červnové aktivity patřila návštěva výstavy Spolku Historického Šermu Artego v Galerii U Šaška v Měks Vimperk. V rámci  procházky  jsme  si  nasbírali  květy  bezu  černého,  z kterého  jsme  si společně ve Slunečnici připravili výbornou šťávu. V těchto teplých dnech určitě přijde vhod. Ze šicí dílny se musíme pochlubit květinovým prostíráním, na kterém bude chutnat každému. Kdo je písničkář, jsme zjistili při interaktivní besedě o jednom známém českém písničkáři.

Výroba pro Český červený kříž Prachatice

Přijali jsme zakázku od Českého červeného kříže Prachatice na výrobu keramických magnetek s motivem červeného kříže s kapkou krve a na výrobu buttonů s různými motivy.

Mít cíle a stále se zdokonalovat....

Mít cíle a stále se zdokonalovat.... o to se stále snažíme. Teď je naším "spolupracovníkem" řezací plotr. A je to bomba věc! Dá se na něm řezat papír, látka, filc a další. Přesvědčte se sami, jaké krásy pomocí něj vznikají.

Zasloužený výlet po tvrdé práci na dílnách

Vimperský zámek a výstava výtvarných prací ZUŠ Vimperk v kavárně HappyCoffee.

Pozvánka na vzdělávací kurz

Zveme Vás na vzdělávací kurz "Přiměřené riziko v životě klienta", který proběhne 13. července od 13 do 17 hodin

v prostorech Spolku Slunečnice. Těšíme se na Vás.

Beseda o koních

Ve spolku jsme měli velice zajímavou besedu o koních s praktickou ukázkou pomůcek. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací o koních, které jsme dosud neznali.

Pracujeme se dřevem

Ve Slunečnici si někteří z nás velmi oblíbili práci se dřevem, především vypalování různých motivů do dřeva. Vše máte možnost shlédnout ve fotogalerii.

Líbí se vám naše postavičky?

V šicí dílně se věnujeme šití různých dekoračních předmětů a bytových doplňků. Momentálně jsou to látkoví trpaslíci. Líbí se vám?

Malujeme Kamínky proti rakovině!

Letos jsme již symbolicky podpořili Ligu proti rakovině a to malováním kytičkových Kamínků proti rakovině. Květinový 25. ročník veřejné sbírky Ligy proti rakovině Praha proběhne v posunutém termínu ve středu 29. září 2021.

A zase včely…

Přestože náš projekt Včela skončil, uvítali jsme u nás odbornici p. Gotwaldovou – včelařku, která nám život tohoto užitečného hmyzu ještě více přiblížila a ukázala nám různé praktické pomůcky včelařů.

Máme nové stoly

Konečně máme pořadné pracovní stoly do sociálně terapeutické dílny. Vynosit do patra a smontovat 450kg železa byla docela fuška ...ale mame je na místě.

Včely a my

20. 5. 2021 byl světový den včel. A my ve Spolku Slunečnice ve Vimperku jsme včelám věnovali 3 týdny. Zjistili jsme, že tomuto námětu bychom se mohli věnovat dlouho, protože pořád jsme se dozvídali nové zajímavosti. Tak třeba - kdo všechno tvoří včelstvo, jak dlouho žijí dělnice a trubci, jak se tvoří vosk, jak vznikne med...atd. Ukázali jsme si různé pomůcky pro včelaře a pustili si dokument. Vyráběli jsme včelky z různých materiálů - korálky, skořápky, kameny, papír a další. A také různými technikami - quilling, plstění, vypalování do dřeva. Využili jsme řezacího plotru. A vytvářeli jsme i v kuchyni. Zkusili jsme si také udělat svíčky z včelího vosku. Jedna klientka si dokonce připravila krátký referát a jiný klient nám předčítal knihu A včely se vyrojili od O. Neffa. Více uvidíte na našich fotografiích.

Co nového ve Slunečnici

Co vše děláme, uvidíte ve fotogalerii.

Malý bazárek ve Slunečnici

Přivítali jsme jaro aktivně

Spolek Slunečnice také přivítal jaro aktivně. V měsíci dubnu jsme se zúčastnili akce „Ukliďme Vimperk“, kdy jsme se podíleli na úklidu našeho města. Za naši aktivitu jsme byli oceněni praktickými kšiltovkami. S chutí jsme se zapojili do „Velké zaječí hledačky“. I v této akci jsme byli úspěšní. Nalezli jsme rozutíkané malé ušáky s písmenky a poskládali jsme celou tajenku. Celý duben jsme byli aktivní, vyráběli jsme dárkové tašky zdobené pomocí řezacího plotru, šili jsme trpaslíky – kuchaře, vypalovali jsme různé obrazce do dřeva a „probrali“ jsme včely ze všech stran. Nakonec jsme si jednu velikou taky vyrobili.

Krásné Velikonoce

Krásné Velikonoce přejí uživatelé a zaměstnanci ze Spolku Slunečnice.

Oznámení o uzavření provozu sociální služby

V pondělí 15. 3. 2021 bude provoz sociální služby Spolku Slunečnice uzavřen, důvodem je oznámení společnosti E.ON o přerušení dodávky elektřiny v rámci odstávky č. 210069154 a to od 8:00 do 16:00 hodin.

Oznámení

Máme nový stroj

Hurá! Máme nový stroj - řezací plotr! Je to super věc... Těšte se na nové výrobky.

Od nového roku neleníme a makáme
I když poslední dobou jsou všeobecně věci jinak, než jsme zvyklí, u nás pracujeme a tvoříme dále. Samozřejmě s různými bezpečnostními opatřeními. Teď se hodně věnujeme výrobě květináčů a dalších keramických výrobků na jaro. Také u nás vznikají další plátěné tašky s novými motivy. A dokončili jsme sérii abstraktních obrazů. Kde je budete moci vidět se brzy dozvíte. Podívejte se na fotky, co dalšího se u nás děje.