Zřízení chráněných míst

Spolek Slunečnice zřídil od 1. března 2015 chráněná místa pro osoby se zdravotním postižením.

Hlavní náplní zaměstnanců pracujících na chráněných místech je ruční výroba zahradní, figurální, užitkové a upomínkové keramiky, šití textilních výrobků a výroba jiných rukodělných drobností. Specializujeme se jak na ruční výrobu květináčů, truhlíků, ale i na ruční modelování plátovou technikou.
Pracovní podmínky a pracoviště jsou přizpůsobeny pro zaměstnávání osob k typu jejich postižení.

Hledáte originální dárek? Chcete vybavit penzion, hotel nebo restauraci, obchod s dárky, s květinami....? Nezapomeňte si prohlédnout náš katalog keramických výrobků a navštívit nás v provozovně 1. máje 74 ve Vimperku. Naleznete zde keramické květináče, zahradní truhlíky různých tvarů a velikostí, ale i jiné originální drobnosti.

Nabízíme i dárkové poukázky na výběr zboží v hodnotě, kterou si sami určíte.

Kde naše výrobky můžete zakoupit?

• Spolek Slunečnice - 1. máje 74, Vimperk
  • Knihkupectví Netolice - paní Švellerová
  • PRO ŠUMAVSKO Malenice
  • Jednota COOP:
    • Vimperk 1. máje 200
    • Lhenice
    • Vlachovo Březí
    • Vitějovice
    • Ktiš
    • Svatá Maří
    • Buk
    • Zálezly
    • Čestice
    • Vacov
    • Volyně - nám. Hrdinů
    • Volyně - Čelakovského
    • Strakonice – Mírová, Erbenova

Naše keramické doplňky oživí a zútulní vaši zahradu. Tato zahradní keramika je vhodná nejen pro květiny a dekoraci venkovních, ale i vnitřních prostor. Vypaluje se na 1200°C, což zaručuje mrazuvzdornost. Naše keramika je výsledkem ruční práce - každý kus je originál a trošku odlišný. Keramiku vyrábíme i na zakázku dle přání a požadavků zákazníka. Dotazy  nebo objednávky  na tel. čísle – 736 628 158 nebo na e-mailu spolek.slunecnice@seznam.cz. Většinu námi nabízených výrobků z katalogu máme skladem. Dodací lhůta zakázkového zboží je cca do tří týdnů (záleží na počtu a druhu objednané keramiky).

Výrobky jsou zdravotně nezávadné. Glazury splňují hygienické požadavky na výrobky dle zákona č.258/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů a vyhlášky MZ ČR č.38/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

Náhradní plnění
Odběrem našich výrobků nám nejen pomůžete, ale můžete ušetřit nemalé finanční prostředky a splníte povinnost náhradního plnění. Zaměstnáváme více než 50% zaměstnanců se změněnou pracovní schopností, a tím splňujeme podmínku v zákoně o zaměstnanosti, jako poskytovatel náhradního plnění.